Aanbod op maat

Samen met EnergieVergelijker.eu kunt u een aanbod op maat maken. Daarin kunt u een overzicht raadplegen van de goedkoopste energiekosten. Het aanbod op maat kan ook slaan op een protocol die energieleveranciers moeten handhaven. In dat laatste geval gaat het om een individuele energie aanbieding. Maar energie vergelijken met onze energievergelijker komt op het zelfde neer. Als u maar de exacte gegevens invult dan weet u het binnen enkele seconden.

Aanbod op maat bekijken

Door het invoeren van uw historische verbruik vindt u uw aanbod op maat. Immers de energievergelijking is gebaseerd op uw adres en verbruik. De goedkoopste zetten wij altijd bovenaan. Uw energierekening bestaat niet enkel uit de leveringsprijzen. Dus soms kunnen alle kosten verwarrend overkomen. Maar om zo duidelijk mogelijk te zijn vermelden we alle kosten wel. De netbeheerder krijgt een deel. Want zij onderhouden het netwerk voor u, net als uw aansluitingen.

Overige kosten betalen via uw voorschotbedrag

De belastingdienst krijgt een deel, en de overheid vraagt ons om mee te betalen aan de Opslag Duurzame Energie. Maar het belangrijkste waar u op moet letten is de totaalprijs. Dit is het jaarbedrag, maar het maandbedrag staat er ook bij. Door specifiek te letten op het jaarbedrag en het maandbedrag weet u wat u voortaan gaat betalen. Als u dan besluit over te stappen verzeker u zelf dat uw energiecontract bijna ten einde is. Dan loopt u ook niet het risico een opzegvergoeding te moeten betalen.

Elk jaar de energiekosten vergelijken

Veel huishoudens zetten zich ertoe om elk jaar een aanbod op maat te berekenen. Dit doen ze omdat ze weten hoeveel voordeel ermee behaald kan worden. Heeft u het wel eens geprobeerd? Zo ja dan weet u dat er flinke welkomstkortingen geboden worden. En een aantal ervan zijn doorslaggevend. Uiteindelijk kunt u natuurlijk maar één energieleverancier kiezen, of twee als u energie en gas besluit apart onder te brengen. Er is natuurlijk veel mogelijk waar het een nieuw energiecontract aangaat.

Welke looptijd kan er het beste gekozen worden?

U zult ook zien dat er verschillende looptijden zijn. Een jaar, twee jaar, drie en zelfs vijf jaar. De beste optie is om voor een jaar te kiezen. Dan kunt u sneller weer toe leven naar een nieuw aanbod op maat. Als u overweegt om te kiezen voor een driejarig of vijfjarig contract weet dan dat u in die periode niet meer kunt overstappen. Dat zou betekenen dat u de jaarlijkse welkomstkortingen misloopt. Natuurlijk krijgt u een scherp aanbod bij dat driejarig of vijfjarig contract, maar is dit echt lonend? Als u bij een eenjarig contract al een welkomstkorting ontvangt van €250, dan zou u deze moeten vermenigvuldigen met drie of vijf. Dan zou u op zijn minst bij een driejarig contract €750 korting moeten krijgen. Maar dit is in de regel nooit zo!

Kies vooral verstandig en leg u zelf nooit te lang vast aan een energieleverancier. Elk jaar overstappen levert namelijk veel meer voordeel op.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •