Aansluitadressen zakelijk

U bent ondernemer en eigenaar van een groot bedrijf. Het is dan goed mogelijk dat u meerdere winkels of filialen onder u heeft. Deze aansluitadressen zakelijk vallen dan onder zakelijke energie en gas. U kunt apart voor elk filiaal een energiecontract afsluiten. Niet ieder pand zal namelijk het zelfde verbruik hebben. 

Aansluitadressen zakelijk hebben een apart energiecontract

Omdat een filiaal een eigen aansluitadres heeft moet deze ook apart worden aangesloten door de netbeheerder. Er wordt eerst gekeken of u als zakelijke klant onder grootverbruiker of kleinverbruiker valt. Zodra dit is vastgesteld dan kunt u op basis daarvan uw energiecontract afsluiten. Het is natuurlijk wel zo handig om daarvoor een energievergelijking op te starten. Er wordt op dit adres naar de aansluitwaarde gekeken. Ligt dit onder de 3 x 80 Ampère? Dan bent u voor de Elektriciteitswet een kleinverbruiker energie. In dat geval kunt u ook kiezen voor een particulier contract. En in veel gevallen is dat ook verstandiger. U heeft dan meer rechten omdat u onder de consumentenwet valt.

Uw rechten als grootzakelijke of kleinzakelijke klant

Een grootzakelijke klant is namelijk minder beschermd op de energiemarkt dan een kleinzakelijke klant. Zoek zelf dus eerst uit of u een kleinzakelijke klant bent. Dan adviseren wij u in dat geval om gewoon een particulier energiecontract af te sluiten. Bij een grootzakelijk energiecontract zijn de regels anders. U heeft dan geen wettelijke bedenktijd en als u u toch bedenkt kunnen daar flinke kosten bij komen kijken. Een grootzakelijke klant wordt elke maand afgerekend op zijn werkelijke verbruik.

Zeg uw energiecontract bijtijds op

Een grootzakelijke klant betaalt altijd meer dan een kleinzakelijke klant dat doet. De tarieven liggen vaak ook veel hoger. Waar ook rekening mee gehouden moet worden is dat de tarieven altijd exclusief btw zijn. Een grootzakelijke klant zal geen welkomstbonus ontvangen. En ook een andere raad die wij u meegeven als grootzakelijke klant: Zeg uw energiecontract tijdig op, want uw grootzakelijke energiecontract mag stilzwijgend verlengd worden. Een energieleverancier mag dat bij zakelijke klanten doen.

Neem uw tijd voor een goede energievergelijking

Neem rustig de tijd om een geschikte energieleverancier voor uw aansluitadressen te vinden. De ene is vaak nog duurder dan de andere. Ook kunt u binnen uw bedrijf zoveel mogelijk doen om energie te besparen. Stel uw thermostaten in op een vaste temperatuur en laat deze op gezette tijden aan en uitgaan. Wist u bijvoorbeeld dat u ook ontzettend veel energie kunt besparen door uw verlichting in uw panden te vervangen voor ledverlichting? Misschien heeft u veel apparaten op uw kantoor. Zet deze ook altijd uit voordat u het pand verlaat. Onnodig stroom verbruiken is niet nodig en alleen maar kostbaar.

Besparen op uw zakelijke energiekosten is belangrijk

Als ondernemer is het belangrijk dat u zoveel mogelijk kunt besparen op uw bedrijfskosten. De energiecontracten voor uw aansluitadressen zijn dus belangrijk. Ga niet te snel in op bepaalde offertes maar doe zelf zoveel mogelijk onderzoek. U kunt als ondernemer voldoende besparen op uw energiekosten. Verzamel de verbruiksgegevens van uw panden/filialen en ga zelf energie vergelijken. Er zijn genoeg zakelijke energievergelijkers op internet. U bent niet verplicht in zee te gaan met een accountmanager van een groot energiebedrijf. Door zelf energie te vergelijken en over te stappen zult u al heel veel kunnen besparen op uw zakelijke energiekosten.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •