Afnemer

Iedere woning in Nederland wordt voorzien van stroom en gas. De hoofdbewoner van een adres wordt ook wel de afnemer genoemd. Zij nemen dan diensten af van de energieleverancier. Als afnemer in Nederland kunt u enorm veel besparen op de kosten voor stroom en gas. In de volksmond spreken we eerder over de klant van een energieleverancier en dat is in feite hetzelfde als de afnemer. 

U kiest uw eigen energieleverancier, zo simpel is het

Op EnergieVergelijker.eu bieden wij u als afnemer de mogelijkheid om zoveel mogelijk energie deals te vergelijken. Waar u uw stroom en gas wilt afnemen dat is uw zaak. Wij laten u enkel zien wie de goedkoopste energieleverancier op uw adres blijkt te zijn. Als u de huidige gegevens naast een dergelijke energievergelijking legt dan ziet u razendsnel wie er goedkoper kan. In uw eigen tijd kunt u alles even doornemen en tot slot een bepaalde energieleverancier kiezen. Als u overstapt dan neemt u binnen afzienbare tijd stroom en gas van een andere aanbieder af.

De vrijheid van een afnemer is groot

Als afnemer heeft u dus de vrijheid om elk jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen. Dat is waar de Nederlandse energiemarkt ook voor staat. U de mogelijkheid geven om in vrijheid over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Dan moet u wel gekozen hebben voor een jaarcontract om dit mogelijk te maken. Stel u kiest voor een energiecontract van drie jaar? Dan mag u zonder kosten na het verlopen van die drie jaar weer overstappen. Bedenk alleen wel dat dit best een lange tijd duurt.

Korte looptijd versus lange looptijd

Daarom raden we altijd aan om eigenlijk te kiezen voor een korte overeenkomst. Dit is omdat de welkomstbonus bij een eenjarig contract vaak voordeliger is. Daarom is de tijd nemen voor een energie vergelijk ook zo van belang. Stappen we te snel over zonder goed de voorwaarden gelezen te hebben dan kunnen we achteraf spijt krijgen. Gelukkig kunt u wel binnen veertien dagen uw keuze herzien. Dat is uw recht bij het overstappen na een energieleverancier. Deze veertien gelden nadat u de overstap in orde heeft gemaakt. Vanaf het moment dat u de bevestiging heeft ontvangen gaan uw veertien dagen ook lopen.

Tussentijds opstappen kost geld dus bedenk goed waar u aan begint

Besluit u dus om toch uw energiecontract te annuleren doe dit dan binnen de veertien dagen. Wacht u te lang dan moet u de wettelijke looptijd van het contract uitzitten. Als u onverhoopt besluit tussentijds uw energiecontract op te zeggen dan worden u daarvoor kosten in rekening gebracht. U verbreekt dan namelijk voortijdig uw contract. In de voorwaarden staat dan ook wat de minimale en maximale opzegvergoeding is. Dit kan €50 per product zijn maar net zo goed ook €125 per product. Houdt hier rekening mee bij het maken van uw keuze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •