Slapers op de energiemarkt worden wakker

Slapers is een term die door energiebedrijven word gebruikt voor mensen die nog nooit zijn overgestapt. Deze zogenaamde ‘slapers’ blijven nog altijd trouw aan de traditionele energieleverancier bij hun in de regio. Omdat het prijsverschil tussen de verschillende energieleveranciers steeds groter word realiseren steeds meer slapers dat ze moeten overstappen om te kunnen besparen op energie. Dit zorgt voor een toename van het aantal overstappers op de energiemarkt.

In een recent onderzoek naar het overstapgedrag in Nederland blijkt dat steeds meer mensen energie vergelijken voor de laagste prijs en overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Niet alleen mensen die jaarlijks energie vergelijken om de beste deals te vinden stappen over, maar ook steeds meer mensen die nog nooit zijn overgestapt kiezen nu voor een voordeligere energiemaatschappij.

Mensen die nog nooit zijn overgestapt naar de goedkoopste energieleverancier kunnen naar mate de energieprijzen bij de diverse energieaanbieders dalen steeds meer geld besparen omdat zij al jaren bij dezelfde aanbieder zijn aangesloten. Het lijkt erop dat de slapers wakker worden omdat steeds meer mensen energie vergelijken en ook vertellen dat er veel geld bespaart kan worden. Het besef dat er wel degelijk bespaart kan worden groeit dus.

In 2015 zijn meer dan 15% van alle huishoudens in Nederland overgestapt naar een andere energieleverancier. De verwachting van Energie-Nederland is dat dit percentage in de toekomst hoger gaat worden tot wel 30%. Toch zijn niet alle experts het daarover eens. Sommige vergelijkingssites menen dat het percentage wel stijgt, maar dan eerder tot zo’n 25%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Reageer